Arai_Ezzra

Administrators
  • Content Count

    99
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    9

Arai_Ezzra last won the day on February 6

Arai_Ezzra had the most liked content!

Community Reputation

990 Excellent

About Arai_Ezzra

  • Rank
    Founder Member

Personal Information

  • Interests
    https://www.facebook.com/dato.arai
  • Occupation
    DDK Foundation Team

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Salam kita hanya perlukan more than 51% agreed to proceed with ARP dari jumlah yang melakukan voting, mempunyai DDK stake active sekurang-kurangnya 1 DDK daan juga engage login and give votes. https://newcore-mainnet3.ddkoin.com/voting-system/result
  2. Yes, the calculation is correct .
  3. Untuk perbandingan, Airdrop 1.0 = Ketika DDK menjadi crypto currency DPOS migration from PREORDER, kita "auto-migrate" kesemua hierarchy lama ke sistem blockchain DPOS yang membuatkan beberapa akaun yang mempunyai huge member receive free DDK from Airdrop 1.0. Dan untuk new stake ketika itu, tiada syarat dikenakan. Malah, akaun yang tidak mempunyai stake juga menerima DIRECTREF dan CHAINREF. Untuk ARP (Airdrop Reloaded Proposal), ketika bermula hari pertama tiada hierarchy kerana semuanya bermula dari "0". Untuk melayakkan menerima DIRECTREF dan CHAINREF haruslah memenuhi requirement mempunyai minimum 100 Stake bagi DIRECTREF dan perlu mempunyai minima 500 stake untuk menerima CHAINREF. Syarat bagi 100 stake minima dan 500 stake minima boleh dibuat secara akumulatif tanpa perlu jumlah semuanya dalam 1 kontrak. Harap faham. Jika masih ada soalan let me know.
  4. Alhamdullilah ARP telah menampakkan kejayaan dari demand yang ditunjukkan oleh pembeli2 DDK dan penyimpan DDK :
  5. Arai_Ezzra

    price

    Untuk harga boleh rujuk sini : https://cointobuy.io/ddkoin atau sini : https://coinranking.com/coin/kmGGzflTwc8Q+ddkoin-ddk atau sini : https://coinmarketcap.com/currencies/ddkoin/markets/ Atau terus je pergi tengok kat YAHOO or GOOGLE keyword "DDK PRICE" untuk melihat portal-portal yang mengeluarkan price DDK secara realtime : Yahoo : https://search.yahoo.com/search?fr=mcafee&type=E211US105G0&p=ddk+price Google : https://www.google.com/search?sxsrf=ACYBGNQ3ENPzISjPSy7alt0yXZPdUK59ng%3A1579950994527&source=hp&ei=kiMsXuW_Hdn2rQGZkYvQCA&q=ddk+price&oq=ddk+price&gs_l=psy-ab.3..35i39j0l2j0i22i30l2j0i22i10i30j0i22i30l4.523.1435..3434...1.0..0.86.511.9......0....1..gws-wiz.......0i131j0i10.yUFq-KOnMtg&ved=0ahUKEwjl0KeO0J7nAhVZeysKHZnIAooQ4dUDCAY&uact=5
  6. @Khairudin, sama macam Airdrop 1.0 iaitu 900,000. Tetapi bezanya ketika ARP mula tiada auto-migrate with ready hierarchy mcm Airdrop 1.0, Semua bermula from fresh and only compensate users that works.
  7. Dalam crypto yang lain seperti BTC atau ETH pun banyak transaksi P2P. Dalam crypto transaksi P2P dipanggil "OTC - Over The Counter". Untuk DDK, per hari kita punya volume sekitar $50k - $100k dan dengan wujudnya ARP kita dapat lihat "Demand & Supply" akan memainkan tugasnya kerana DDK ini "scarce" iaitu jumlah liquid nya terbatas. Mungkin video ini akan memberikan info dan gambaran dari salah seorang Youtubers terkenal DDK Amir dari group CREV :
  8. Salam @hasa, kalau mahu melihat usaha apa yang dilakukan oleh DDK Foundation boleh mula dan rajin membaca dari announcement Blog DDK https://announcements.ddkoin.com/ - (Situs rasmi tentang update dan latest news). Tetapi bagi memudahkan kamu, saya kasi direct link ke announcement itu boleh ketik di URL ini : https://announcements.ddkoin.com/?p=931 Project DDKOIN bukanlah untuk keuntungan semata-mata, kita wujudkan DDK ini suatu product yang boleh dimanfaatkan oleh semua orang tak kira warna kulit apa, bangsa apa, agama apa, jantina apa, maupun umur apa sekalipun. Diciptakan DDK ini gampang akses untuk jual dan beli langsung sama exchanger tidak perlu ada orang tengah (3rd party) dan juga untuk penyimpanan asset DDK ini semuanya simpan di tangan sendiri dan bukannya disimpan di mana-mana program atau pun custodial. Semua ini mampu dilakukan dengan benar-benar menggunakan teknologi blockchain dalam proses penciptaan product DDK ini. Bagi yang mengaitkan dengan dinar islam mungkin terlalu fanatik atau sebahagian leader mainkan agenda tersebut untuk mempromosikan produk mereka. Itu tidak saya nafikan dan ianya perlu stop kerana DDK adalah produk berbasiskan teknologi.
  9. Hello, project for asset creation (DDK token) already started since 3 months ago. Github for DVM can be access and review the code of the project from here : https://github.com/AraiEzzra/DVM For more details information on DVM and DAI it will be produce soon and will be update in our blog announcement.
  10. That value is indicator pricing for "Pre-order DNC" less than 10% from DNC. DNC is ERC20 ethereum based stable coin crypto currency that still available to buy, sell, trade and redeem until now. What user purchase that migrated to DDK is ETPS Pre-Order contract or in crypto currency world is called Pre-ICO or ICO. For Pre-order/Pre-ICO, the price is set by centralize parties. After the Pre-order phase is finished, the price of the product must be VALUED at worldwide price and the price must come from distributed exchangers/global market to get Average price to see the power of that coin. All Pre-ICO/ICO and real crypto currency will have some path and process. That is why for DDK, to see how much the real value of DDK the coin holder want to sell their coin. The market open 24 hours never close DDK fight with BTC, DDK fight with ETH, and DDK also versus with USDT. https://coinranking.com/coin/kmGGzflTwc8Q+ddkoin-ddk/markets 1 thing that matters me most is, every coin holder should be worry not on price. Every coin should be worry if there is NO VOLUME or no demand at all with no community interested on DDK. But we can see from history of volume that DDK having daily volume $50k USD - $100k usd per 24 hours since April 2019 : https://coinmarketcap.com/currencies/ddkoin/historical-data/ and we also have steady and active transaction running on block every 10 second : https://ddkexplorer.ddkoin.com/blocks
  11. I think this problem is SOLVED already.
  12. Aah ye betul, Technical issue please forward to that email support@ddkoin.com. Forum ni more for community discussion and membawang.
  13. Salam, buat masa ini ARP (Airdrop Reloaded Proposal) masih dalam proses implementation and integration by developers. Details proposal ini akan di keluarkan dalam announcement Blog boleh refer when its ready : https://announcements.ddkoin.com/ Thanks
  14. You only looking at 1 side which is price. We have another 9 side point of DDK when we choose to use full crypto currency protocol to run the network and transaction. You said nobody interested but FACT showing there is people BUY and SELL matching $50k - $100k daily can be seen from the historical data from this link : https://coinmarketcap.com/currencies/ddkoin/historical-data/