Arai_Ezzra

Administrators
  • Content Count

    99
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    9

Everything posted by Arai_Ezzra

  1. Salam kita hanya perlukan more than 51% agreed to proceed with ARP dari jumlah yang melakukan voting, mempunyai DDK stake active sekurang-kurangnya 1 DDK daan juga engage login and give votes. https://newcore-mainnet3.ddkoin.com/voting-system/result
  2. Yes, the calculation is correct .
  3. Untuk perbandingan, Airdrop 1.0 = Ketika DDK menjadi crypto currency DPOS migration from PREORDER, kita "auto-migrate" kesemua hierarchy lama ke sistem blockchain DPOS yang membuatkan beberapa akaun yang mempunyai huge member receive free DDK from Airdrop 1.0. Dan untuk new stake ketika itu, tiada syarat dikenakan. Malah, akaun yang tidak mempunyai stake juga menerima DIRECTREF dan CHAINREF. Untuk ARP (Airdrop Reloaded Proposal), ketika bermula hari pertama tiada hierarchy kerana semuanya bermula dari "0". Untuk melayakkan menerima DIRECTREF dan CHAINREF haruslah memenuhi requirement mempunyai minimum 100 Stake bagi DIRECTREF dan perlu mempunyai minima 500 stake untuk menerima CHAINREF. Syarat bagi 100 stake minima dan 500 stake minima boleh dibuat secara akumulatif tanpa perlu jumlah semuanya dalam 1 kontrak. Harap faham. Jika masih ada soalan let me know.
  4. Alhamdullilah ARP telah menampakkan kejayaan dari demand yang ditunjukkan oleh pembeli2 DDK dan penyimpan DDK :
  5. Arai_Ezzra

    price

    Untuk harga boleh rujuk sini : https://cointobuy.io/ddkoin atau sini : https://coinranking.com/coin/kmGGzflTwc8Q+ddkoin-ddk atau sini : https://coinmarketcap.com/currencies/ddkoin/markets/ Atau terus je pergi tengok kat YAHOO or GOOGLE keyword "DDK PRICE" untuk melihat portal-portal yang mengeluarkan price DDK secara realtime : Yahoo : https://search.yahoo.com/search?fr=mcafee&type=E211US105G0&p=ddk+price Google : https://www.google.com/search?sxsrf=ACYBGNQ3ENPzISjPSy7alt0yXZPdUK59ng%3A1579950994527&source=hp&ei=kiMsXuW_Hdn2rQGZkYvQCA&q=ddk+price&oq=ddk+price&gs_l=psy-ab.3..35i39j0l2j0i22i30l2j0i22i10i30j0i22i30l4.523.1435..3434...1.0..0.86.511.9......0....1..gws-wiz.......0i131j0i10.yUFq-KOnMtg&ved=0ahUKEwjl0KeO0J7nAhVZeysKHZnIAooQ4dUDCAY&uact=5
  6. @Khairudin, sama macam Airdrop 1.0 iaitu 900,000. Tetapi bezanya ketika ARP mula tiada auto-migrate with ready hierarchy mcm Airdrop 1.0, Semua bermula from fresh and only compensate users that works.
  7. Dalam crypto yang lain seperti BTC atau ETH pun banyak transaksi P2P. Dalam crypto transaksi P2P dipanggil "OTC - Over The Counter". Untuk DDK, per hari kita punya volume sekitar $50k - $100k dan dengan wujudnya ARP kita dapat lihat "Demand & Supply" akan memainkan tugasnya kerana DDK ini "scarce" iaitu jumlah liquid nya terbatas. Mungkin video ini akan memberikan info dan gambaran dari salah seorang Youtubers terkenal DDK Amir dari group CREV :
  8. Salam @hasa, kalau mahu melihat usaha apa yang dilakukan oleh DDK Foundation boleh mula dan rajin membaca dari announcement Blog DDK https://announcements.ddkoin.com/ - (Situs rasmi tentang update dan latest news). Tetapi bagi memudahkan kamu, saya kasi direct link ke announcement itu boleh ketik di URL ini : https://announcements.ddkoin.com/?p=931 Project DDKOIN bukanlah untuk keuntungan semata-mata, kita wujudkan DDK ini suatu product yang boleh dimanfaatkan oleh semua orang tak kira warna kulit apa, bangsa apa, agama apa, jantina apa, maupun umur apa sekalipun. Diciptakan DDK ini gampang akses untuk jual dan beli langsung sama exchanger tidak perlu ada orang tengah (3rd party) dan juga untuk penyimpanan asset DDK ini semuanya simpan di tangan sendiri dan bukannya disimpan di mana-mana program atau pun custodial. Semua ini mampu dilakukan dengan benar-benar menggunakan teknologi blockchain dalam proses penciptaan product DDK ini. Bagi yang mengaitkan dengan dinar islam mungkin terlalu fanatik atau sebahagian leader mainkan agenda tersebut untuk mempromosikan produk mereka. Itu tidak saya nafikan dan ianya perlu stop kerana DDK adalah produk berbasiskan teknologi.
  9. Hello, project for asset creation (DDK token) already started since 3 months ago. Github for DVM can be access and review the code of the project from here : https://github.com/AraiEzzra/DVM For more details information on DVM and DAI it will be produce soon and will be update in our blog announcement.
  10. That value is indicator pricing for "Pre-order DNC" less than 10% from DNC. DNC is ERC20 ethereum based stable coin crypto currency that still available to buy, sell, trade and redeem until now. What user purchase that migrated to DDK is ETPS Pre-Order contract or in crypto currency world is called Pre-ICO or ICO. For Pre-order/Pre-ICO, the price is set by centralize parties. After the Pre-order phase is finished, the price of the product must be VALUED at worldwide price and the price must come from distributed exchangers/global market to get Average price to see the power of that coin. All Pre-ICO/ICO and real crypto currency will have some path and process. That is why for DDK, to see how much the real value of DDK the coin holder want to sell their coin. The market open 24 hours never close DDK fight with BTC, DDK fight with ETH, and DDK also versus with USDT. https://coinranking.com/coin/kmGGzflTwc8Q+ddkoin-ddk/markets 1 thing that matters me most is, every coin holder should be worry not on price. Every coin should be worry if there is NO VOLUME or no demand at all with no community interested on DDK. But we can see from history of volume that DDK having daily volume $50k USD - $100k usd per 24 hours since April 2019 : https://coinmarketcap.com/currencies/ddkoin/historical-data/ and we also have steady and active transaction running on block every 10 second : https://ddkexplorer.ddkoin.com/blocks
  11. I think this problem is SOLVED already.
  12. Aah ye betul, Technical issue please forward to that email support@ddkoin.com. Forum ni more for community discussion and membawang.
  13. Salam, buat masa ini ARP (Airdrop Reloaded Proposal) masih dalam proses implementation and integration by developers. Details proposal ini akan di keluarkan dalam announcement Blog boleh refer when its ready : https://announcements.ddkoin.com/ Thanks
  14. You only looking at 1 side which is price. We have another 9 side point of DDK when we choose to use full crypto currency protocol to run the network and transaction. You said nobody interested but FACT showing there is people BUY and SELL matching $50k - $100k daily can be seen from the historical data from this link : https://coinmarketcap.com/currencies/ddkoin/historical-data/
  15. Suppose all error is fixed. Can you try to vote and screenshot the latest error message and post it here @opened85 ?
  16. Hello i think this error come out when our Airdrop 1.0 is finish and the BUG already fix by DDK developers now and all STAKE and VOTE is running on normal now.
  17. Salam @Aliasdarus dan @Iamced , Pada pendapat saya yang kerdil ini, saya rasa DDK sebenarnya bukannya SUPPLY melebihi DEMAND. Ini kerana kita mempunyai DEMAND yang kukuh dan genuine melebihi SUPPLY yang memerlukan sekitar $50,000 - $100,000 in USD volume per hari (within 24hours) semenjak Mainnet dilancarkan pada April 2019 sehingga sekarang. Cuma apa yang saya lihat, senarionya adalah pembeli DDK lebih bijak dari SELLER dalam memancing dan mengumpan pemegang coin DDK untuk mengikuti harga yang diingini oleh BUYER dan SELLER tidak bertahan dengan harga yang tinggi disebabkan majoriti pemegang asset DDK masih tidak mempunyai SKILLS dan PENGALAMAN dalam trading crypto di public exchanger. Saya cuba utarakan beberapa point untuk menunjukkan bahawa DDK memang mempunyai DEMAND dan jika ada yang nak bantah point2 dibawah silakan. 1) DDK mempunyai circulated supply bukanlah beratus-ratus juta seperti coin-coin lain atau berbilion supply seperti coin-coin lain di luar sana. Ini membuktikan SUPPLY DDK tidak lah oversupply melebihi DEMAND. Jika dilihat dari YEARLY TOTAL PRODUCTION new token walaupun DDK mempunyai 10% sebulan dari Staking Reward, jika dihitung secara detail dapat dilihat coin2 lain seperti ETHEREUM, EOS, RIPPLE, dan LISK mengeluarkan output new coin dari proses mining yang lebih BESAR dan ternyata DDK walaupun mempunyai Staking Reward 10% masih lagi mempunyai nilai tokenomic yang kukuh dan mempunyai potensi untuk berkembang lebih jauh. 2) Sedar atau tidak, total DDK yang di STAKE dan berada dalam keadaan beku oleh pemegang asset DDK adalah berjumlah 4,179,942 DDK adalah sebanyak hampir 73% dibeku dari jumlah keseluruhan Circulated Supply iaitu berjumlah : 5,685,481 DDK. Ini membuktikan hampir kesemua DDK yang dimiliki oleh user DDK meyakini platform ini dengan melakukan STAKE asset mereka agar terus menerima Staking Reward setiap bulan sehinggalah 45 million tercetak sekitar 8-10 tahun akan datang. 3) Dari Historical Data yang diprovide oleh CMC dapat dibuktikan bahawa DDK mempunyai demand yang konsisten dan stabil sekitar $50K USD - $100K USD setiap hari sejak 8 bulan yang lalu di beberapa exchanger sehingga sekarang telah mempunyai 4 Global Exchanger dan sekitar 16 pasar/market. https://coinmarketcap.com/currencies/ddkoin/historical-data/ Sebenarnya ada banyak point, tetapi cukup lah dulu 3 point untuk kita diskusi dan bahas betul ke fakta tu atau cuma auta.
  18. Hello @Aliasdarus, The first screenshot in Dashboard u provided is Total Supply for all coins which is 45 million and Circulated supply around 5million++. The second screenshot your provided is Total Supply & Circulated Supply for "STAKING REWARD" address which is this is the balance transparently can be monitor and follow on realtime remaining values on DDK Explorer Staking Reward address : https://ddkexplorer.ddkoin.com/account/13566253584516829136
  19. Amin insyaallah tentang harga, setelah DDK menjadi crypto currency harganya akan naik dan turun secara "Fluctuative"dan mempunyai potensi dan peluang trading di 4 exchanger dengan 16 pasar untuk JUAL/BELI selain menunggu harga DDK naik. Mana-mana yang tunggu harga DDK naik, bolehlah belajar macamana untuk withdraw dari staking reward setiap bulan GRATIS terima BTC, ETH dan juga USDT sampailah sekitar 2028 atau 45 juta DDK total supply tercetak. Decentralisasi itu adalah salah satu sifat DDK apabila structure transaksi di sahkan menggunakan DPOS dari berbagai NODES dan harga bersifat distributed apabila DDK sudah berjaya listing more than 1 exchanger.
  20. Oklahtu, itu yang turun kalau dilhat dari segi NAIK pula, tipu lah kalau DDK takde naik. DDK ini sudah menjadi crypto currency naik dan turun itu normal berlaku setiap hari, setiap jam dan setiap saat. Turun adalah peluang membeli untuk STAKE dan naik adalah peluang menjual. Yang kita risaukan takde demand dan takde yang nak beli. Tetapi fakta membuktikan kita ada demand, sesiapa yang ada DDK boleh jual secara REALTIME ke BTC, ETH atau USDT yang dimana market nya open 24 hours tanpa tutup : https://coinranking.com/coin/kmGGzflTwc8Q+ddkoin-ddk/markets Kat sini pun boleh tengok pasaran yang open 24 hours untuk jual dan beli DDK : https://coincodex.com/crypto/ddkoin/
  21. @Hamid Hamidi , kamu boleh cuba berdoa untuk DDK menjadi tidak bernilai. Tetapi ianya akan jadi serupa dengan kamu berdoa maunya harganya naik. Ini kerana jika maunya kamu tanpa ACTION ianya tidak akan bermakna apa-apa. Kerana DDK ini sudah menjadi crypto currency sebenar harganya ditentukan di exchanger. Tetapi saya yakin pemegang-pemegang asset DDK tidak mahu ianya jadi begitu. Kerana itu kita dapat melihat volume yang besar secara "realime" pembeli DDK (ASK) dan penjual DDK (BID) di kesemua ORDERBOOK exchanger sekitar $50,000 - $200,000 per hari bertarung jual dan beli : https://coinranking.com/coin/kmGGzflTwc8Q+ddkoin-ddk/markets .
  22. Maybe when you read this latest blog post in our DDK BLOG ( https://blog.ddkoin.com/2019/12/16/10-reasons-why-ddk-is-a-successful-project/ ) will get more understand on 10 major points we have in DDK that other coin did not have and this is strong based for any new coin to grow big and benefits many people in long term. Remember that DDK in a 1 year phase not finish yet. And we have 8-10 years before we reach maximum 45.0000 Million total supply that will be Stake and Vote by our community : https://ddkexplorer.ddkoin.com/account/13566253584516829136 (DDK Stake Address - Unspent Address)
  23. Jangan menidakkan fakta @Azhari , Setelah DDK berjaya menjadi crypto currency MAINNET pada April 2019, harga wajib ditentukan oleh yang melakukan transaksi JUAL/BELI di exchanger. Jual dan beli ini adalah transapan dalam ORDERBOOK untuk semua pair BTC, ETH dan USDT dan ditentukan secara purata di 4 exchanger dan 20 pasar yang sudah DDK miliki ( https://coinranking.com/coin/kmGGzflTwc8Q+ddkoin-ddk/exchanges ) . Exchanger akan terus ditambah sekurang-kurangnya minimum 8 exchanger dalam Q1 2020 setelah current exchanger punya orderbook sudah kukuh. Untuk turun ke $0 itu adalah mustahil melainkan kesemua majoriti pemegang-pemegang asset maunya dinilaikan asset di tangan mereka $0 ya kosong lah jadinya. Kerana apabila sesebuah produk itu berjaya menjadi crypto currency sebenar, harganya ditentukan secara decentralize dan distributed di semua exchanger fight every minute, every second 24 hours 7 hari seminggu tanpa tutup. Tetapi kita boleh berfikir secara lojika yang setiap hari dari April 2019 sehingga sekarang DDK sudah mempunyai VOLUME per hari yang stabil sekitar $50,000 USD - $200,000 USD setiap hari ( https://coinmarketcap.com/currencies/ddkoin/historical-data/ ) . Jumlah ini satu nilai volume yang sangat besar jika ianya "GENUINE TRADER" and not FAKE VOLUME. (Nak tau FAKE VOLUME atau Genuine trader boleh sendiri melihat dan mengalaminya). Hanya yang trading dan melihat sendiri dan mengalaminya sendiri tau naik atau turunnya DDK ini. Hint : DDK/BTC = Bermaksud DDK fight dengan BTC untuk melihat siapa lagi mahal dan siapa lagi murah dan pair ini harga dinilaikan dalam BTC, naik BTC naik DDK turun BTC turunlah DDK. Ini khusus untuk pair BTC ini sahaja dan jika sesiapa yang sering trading pair ini akan mengalami sendiri kekuatan DDK dalam waktu BTC turun dan di waktu BTC naik.
  24. Dalam sesebuah crypto currency. Agak mustahil jika kita sebut tidak pernah naik. DDK sering naik dan turun. Ada hari NEGATIVE dan ada hari POSITIVE. Dan sebenarnya apabila DDK ini crypto currency dengan adanya naik dan turun ini adalah peluang untuk membuat income trading dari 4 exchangers dan 15 pasar yang telah disediakan. https://coinranking.com/coin/kmGGzflTwc8Q+ddkoin-ddk/markets Peluang ini dibuka tanpa tutup 24 hours 7 hari seminggu untuk pemegang2 asset DDK jual/beli secara REALTIME ke BTC, ETH, USDT atau VNDC dengan transparent dan adil secara global with more than 7 active countries. Kita boleh lihat trading competition terbaru yang dijalankan oleh DDK bersama global exchanger EXMARKETS.COM yang dapat dilihat lebih dari 7 negara yang aktif membeli DDK yang boleh dilihat disini : https://exmarkets.com/ddk-competition