Arai_Ezzra

Administrators
  • Content Count

    109
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    12

Everything posted by Arai_Ezzra

  1. Yes anyone that having maximum 101 VOTES per account must UNVOTE and Re-VOTE back any other Delegates to eligible for Staking Reward.
  2. Hello @Iamced YES we have that. You can try register https://coinam.com/ and we have integrate DDK inside the platform. This is a platform that will be working to offer PAYMENT GATEWAY and MERCHANT SOLUTION that will link with e-money licensed company from Lithuania : https://verifo.com/ . Please keep alert on our announcement when the product is ready to be launch on our Announcement page : https://announcements.ddkoin.com/
  3. Mantap semuanya.... Selamat berjuang semua. Masa yang kita nanti-nantikan selama ni sudah tiba. 2020 is the year for all of us. Rahmat dalam Azab..
  4. Hello it might be 2 reason to check if got any HUMAN ERROR on the process : 1) Check transaction "REGISTER" in referral account is available. 2) Make sure that introducer stake 100 DDK before referral make STAKING DDK. (Timestamp must be check) If both above has been checked and still facing problem let me know. TQ
  5. Salam yes pandangan anda diterima. Tetapi perlu juga difahami bahawa Web Wallet tersebut adalah satu platform OPEN SOURCE yang dimana code nya boleh diambil dan digunapakai oleh sesiapa termasuklah lah API untuk MODIFY dan UPGRADE TO BETTER VERSION bagi mewujudkan WEB WALLET atau MOBILE WALLET seperti yang wujud sekarang di pasaran (WOW Apps, BSG Platform, Surface Exchanger, SAM Wallet, Win&Win Apps & CoinAM ) dan few other NEW wallets juga yang akan launch integrate with DDK. P/S : Saya rasa zaman awal2 kewujudan crypto dulu di forum BitcoinCoinTalk core wallet mereka yang open source lagi teruk sebab ianya OPEN SOURCE and not good for design and their MAJOR FEATURE is to offer SECURE USER-SIDE AUTHENTICATION tanpa password atau passphrase disimpan dalam Server.
  6. Dear @Iamced , You can login into your Mainnet wallet and see the indicator on the Airdrop page. TQ
  7. Hello @haroldyoungmandd1 please see the new links for Debugger here : https://debugger.ddkoin.com/
  8. Hello YES the developer working on developing the CLAIMED PASSPHRASE portal that will launch in DDK CORE 2.1 with ASSET ISSUING as planned in Q1 2020 based on this announcement : https://announcements.ddkoin.com/?p=855
  9. Hello @DJamesDK , This is direct link of the pair of DDK in DOBI Trade : DDK/USDT : https://www.dobiexchange.com/trade?coin=ddk_usdt DDK/BTC : https://www.dobiexchange.com/trade?coin=ddk_btc DDK/ETH : https://www.dobiexchange.com/trade?coin=ddk_eth
  10. Salam kita hanya perlukan more than 51% agreed to proceed with ARP dari jumlah yang melakukan voting, mempunyai DDK stake active sekurang-kurangnya 1 DDK daan juga engage login and give votes. https://newcore-mainnet3.ddkoin.com/voting-system/result
  11. Yes, the calculation is correct .
  12. Untuk perbandingan, Airdrop 1.0 = Ketika DDK menjadi crypto currency DPOS migration from PREORDER, kita "auto-migrate" kesemua hierarchy lama ke sistem blockchain DPOS yang membuatkan beberapa akaun yang mempunyai huge member receive free DDK from Airdrop 1.0. Dan untuk new stake ketika itu, tiada syarat dikenakan. Malah, akaun yang tidak mempunyai stake juga menerima DIRECTREF dan CHAINREF. Untuk ARP (Airdrop Reloaded Proposal), ketika bermula hari pertama tiada hierarchy kerana semuanya bermula dari "0". Untuk melayakkan menerima DIRECTREF dan CHAINREF haruslah memenuhi requirement mempunyai minimum 100 Stake bagi DIRECTREF dan perlu mempunyai minima 500 stake untuk menerima CHAINREF. Syarat bagi 100 stake minima dan 500 stake minima boleh dibuat secara akumulatif tanpa perlu jumlah semuanya dalam 1 kontrak. Harap faham. Jika masih ada soalan let me know.
  13. Alhamdullilah ARP telah menampakkan kejayaan dari demand yang ditunjukkan oleh pembeli2 DDK dan penyimpan DDK :
  14. Arai_Ezzra

    price

    Untuk harga boleh rujuk sini : https://cointobuy.io/ddkoin atau sini : https://coinranking.com/coin/kmGGzflTwc8Q+ddkoin-ddk atau sini : https://coinmarketcap.com/currencies/ddkoin/markets/ Atau terus je pergi tengok kat YAHOO or GOOGLE keyword "DDK PRICE" untuk melihat portal-portal yang mengeluarkan price DDK secara realtime : Yahoo : https://search.yahoo.com/search?fr=mcafee&type=E211US105G0&p=ddk+price Google : https://www.google.com/search?sxsrf=ACYBGNQ3ENPzISjPSy7alt0yXZPdUK59ng%3A1579950994527&source=hp&ei=kiMsXuW_Hdn2rQGZkYvQCA&q=ddk+price&oq=ddk+price&gs_l=psy-ab.3..35i39j0l2j0i22i30l2j0i22i10i30j0i22i30l4.523.1435..3434...1.0..0.86.511.9......0....1..gws-wiz.......0i131j0i10.yUFq-KOnMtg&ved=0ahUKEwjl0KeO0J7nAhVZeysKHZnIAooQ4dUDCAY&uact=5
  15. @Khairudin, sama macam Airdrop 1.0 iaitu 900,000. Tetapi bezanya ketika ARP mula tiada auto-migrate with ready hierarchy mcm Airdrop 1.0, Semua bermula from fresh and only compensate users that works.
  16. Dalam crypto yang lain seperti BTC atau ETH pun banyak transaksi P2P. Dalam crypto transaksi P2P dipanggil "OTC - Over The Counter". Untuk DDK, per hari kita punya volume sekitar $50k - $100k dan dengan wujudnya ARP kita dapat lihat "Demand & Supply" akan memainkan tugasnya kerana DDK ini "scarce" iaitu jumlah liquid nya terbatas. Mungkin video ini akan memberikan info dan gambaran dari salah seorang Youtubers terkenal DDK Amir dari group CREV :
  17. Salam @hasa, kalau mahu melihat usaha apa yang dilakukan oleh DDK Foundation boleh mula dan rajin membaca dari announcement Blog DDK https://announcements.ddkoin.com/ - (Situs rasmi tentang update dan latest news). Tetapi bagi memudahkan kamu, saya kasi direct link ke announcement itu boleh ketik di URL ini : https://announcements.ddkoin.com/?p=931 Project DDKOIN bukanlah untuk keuntungan semata-mata, kita wujudkan DDK ini suatu product yang boleh dimanfaatkan oleh semua orang tak kira warna kulit apa, bangsa apa, agama apa, jantina apa, maupun umur apa sekalipun. Diciptakan DDK ini gampang akses untuk jual dan beli langsung sama exchanger tidak perlu ada orang tengah (3rd party) dan juga untuk penyimpanan asset DDK ini semuanya simpan di tangan sendiri dan bukannya disimpan di mana-mana program atau pun custodial. Semua ini mampu dilakukan dengan benar-benar menggunakan teknologi blockchain dalam proses penciptaan product DDK ini. Bagi yang mengaitkan dengan dinar islam mungkin terlalu fanatik atau sebahagian leader mainkan agenda tersebut untuk mempromosikan produk mereka. Itu tidak saya nafikan dan ianya perlu stop kerana DDK adalah produk berbasiskan teknologi.
  18. Hello, project for asset creation (DDK token) already started since 3 months ago. Github for DVM can be access and review the code of the project from here : https://github.com/AraiEzzra/DVM For more details information on DVM and DAI it will be produce soon and will be update in our blog announcement.
  19. That value is indicator pricing for "Pre-order DNC" less than 10% from DNC. DNC is ERC20 ethereum based stable coin crypto currency that still available to buy, sell, trade and redeem until now. What user purchase that migrated to DDK is ETPS Pre-Order contract or in crypto currency world is called Pre-ICO or ICO. For Pre-order/Pre-ICO, the price is set by centralize parties. After the Pre-order phase is finished, the price of the product must be VALUED at worldwide price and the price must come from distributed exchangers/global market to get Average price to see the power of that coin. All Pre-ICO/ICO and real crypto currency will have some path and process. That is why for DDK, to see how much the real value of DDK the coin holder want to sell their coin. The market open 24 hours never close DDK fight with BTC, DDK fight with ETH, and DDK also versus with USDT. https://coinranking.com/coin/kmGGzflTwc8Q+ddkoin-ddk/markets 1 thing that matters me most is, every coin holder should be worry not on price. Every coin should be worry if there is NO VOLUME or no demand at all with no community interested on DDK. But we can see from history of volume that DDK having daily volume $50k USD - $100k usd per 24 hours since April 2019 : https://coinmarketcap.com/currencies/ddkoin/historical-data/ and we also have steady and active transaction running on block every 10 second : https://ddkexplorer.ddkoin.com/blocks
  20. I think this problem is SOLVED already.
  21. Aah ye betul, Technical issue please forward to that email support@ddkoin.com. Forum ni more for community discussion and membawang.
  22. Salam, buat masa ini ARP (Airdrop Reloaded Proposal) masih dalam proses implementation and integration by developers. Details proposal ini akan di keluarkan dalam announcement Blog boleh refer when its ready : https://announcements.ddkoin.com/ Thanks
  23. You only looking at 1 side which is price. We have another 9 side point of DDK when we choose to use full crypto currency protocol to run the network and transaction. You said nobody interested but FACT showing there is people BUY and SELL matching $50k - $100k daily can be seen from the historical data from this link : https://coinmarketcap.com/currencies/ddkoin/historical-data/