Khairudin

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Khairudin last won the day on September 13

Khairudin had the most liked content!

Community Reputation

14 Good

3 Followers

About Khairudin

 • Rank
  DDK! Apprentice

Personal Information

 • Biography
  Make It Happen (In Shaa ALLAH)

Recent Profile Visitors

165 profile views
 1. As Salam Dato @Arai_Ezzra Just Suggestions to make it easy for SH DDK to view the number at Mainnet DDK
 2. As Salam Dato @Arai_Ezzra Jika tidak keberatan, boleh kongsi sedikit Tips dengan kami berkenaan Airdrops 2.0? Dato bagi hint sepi sepi pun Al Hamdullilah, kami syukur nikmat.
 3. HILANG PEDOMAN Hanya Kerana Harga Seorang Stakeholders DDK lelaki soleh pulang ke rumah dengan memiliki Wallet ID DDK. Dia membeli DDK tersebut dari sahabatnya yang juga seorang TD. Isterinya membuka GE dan melihat: "Harga semakin menurun". Lalu isterinya terus-terusan merungut. Melihat isterinya yg merungut itu, suami berkata: "Saya membeli DDK itu dari sahabat saya" Isteri: "Saya tau" Suami: "Pada pendapat awak, semasa saya membeli DDK tadi, saya nak Harga Meroket atau Harga ke Dasar Laut?" Isteri: "Tentulah Harga Meroket" Suami: " Ketika TD sedang menjual tadi, agaknya mereka nak Harga DDK semakin Meroket atau Harga ke Dasar Laut?" Isteri: "Tentulah mereka inginkan Harga DDK Meroket" Suami terus lagi bertanya: " Ketika Team Management DDK membuat promosi dan menjual kepada TD, agaknya mereka inginkan nak Harga DDK semakin Meroket atau Harga ke Dasar Laut?" Isteri: "Mestilah Harga Meroket" Si suami diam sejenak... Kemudian dia menyambung." Ketika Dato@Arai_Ezzra mencipta DDKnya, adakah dia mahu DDK yang dihasilkannya nanti Meroket (Berjaya) atau Menjuman (Gagal) ?" Isteri: "Tentu nak Meroket (Berjaya), pastinya." Suami: " Ketika awak melihat harga di GE tadi, awak inginkan Harga Meroket atau Harga Menjuman?" Isteri: "Mesti saya ingin Harga Meroket. Kenapa dengan semua soalan ini?" soal isteri. SH DDK itu tersenyum pada isterinya. Lalu dia berkata: "Ketika semua orang inginkan Harga DDK Meroket, sebaliknya pula yang berlaku. Harga DDK semakin Jatuh ke Dasar Laut!" Isteri orang soleh itu terdiam. Marahkan siapa? 'Jadi ketika awak marah tentang Harga DDK Semakin Murah, awak sebenarnya marahkan siapa? Bukankah semua orang inginkan Harga Meroket. Tetapi kuasa Allah swt yang memutuskan Harga DDK Semakin Murah, Jadi awak marahkan siapa? Marahkan saya yang membeli? atau TD yang menjual? atau awak yang melihat di GE? atau DAE yang mencipta DDK tersebut? Atau Allah swt yang menentukan Harga DDK?" Adab ketika mencari Rezeki: Janganlah kita mengecam, mengutuk tempat punca pintu rezeki kita walaupun punca rezeki itu tidak memberi hasil yang lumayan. Kalau kita tak suka, kita tinggalkan sahaja. Pengajarannya: Kita perlu faham bahawa Konsep Rezeki Rezeki itu Milik dan Rahsia Allah & Rezeki itu juga tidak pernah salah alamat, tibanya tepat pada masanya tidak pernah lewat atau awal walau sesaat. Berkenaan Harga DDK yang Semakin Menjuman, semuanya ditentukan Allah swt. Jika kita mengecamnya, ramai orang akan terasa hati. Mungkin TD atau CEO atau mungkin DAE yang mencipta DDK terasa hati. Dan lebih-lebih lagi tanpa kita sedar, kita seolah-olah "mengecam" Allah swt yang mengurniakan Rezeki itu kepada kita. Jika kita tidak bersyukur dengan yang sedikit, mana mungkin kita akan bersyukur dengan yang banyak. KISAH PEDOMAN "HANYA KERANA HARGA DDK TURUN, KITA MERUNGUT KEPADA ALLAH TA'ALA"
 4. Soalan Ape kaitan dengan pengurangan Staking Reward (SR) dengan harga DDK di Global Exchanger (GE)? Saya terangkan mengikut pemahaman saya Kita anggap Hasil SR itu ibarat gaji yang bakal diterima setiap 28 hari (Hasil Vote 4X) Andai kata kita mempunyai 1000 DDK dan menerima SR 10% Setiap 28 hari terima 100 DDK Mengambil kira harga ketika itu 100 USD per DDK ini bermakna 100 DDK X 100 USD = 10,000 USD Dengan pengurangan SR 8% Kita hanya perolehi 80 DDK selama 6 bulan seterusnya Sekiranya kita masih mengekalkan harga 100 USD per DDK Bermakna 80 DDK X 100 USD = 8000 USD Perbezaan 2000 USD ibarat gaji kita dipotong hanya kerana kita masih mengekalkan harga jualan yang sama Bagi mengekalkan nilai gaji yang sama kita HARUS lah menjual dengan harga tinggi cikit 80 DDK X 125 USD = 10,000 USD Itu bagi membolehkan kita mengekalkan nilai gaji yang sama, tetapi kalau nak gaji tinggi cikit kita up lagi tinggi lagi bagus. Dipendekkan citer setiap kali pengurangan SR, peluang untuk SH naikkan harga DDK (20%-30%) Nie bermakna secara teorinya SH, dijangka menerima kenaikan gaji setiap 6 Bulan Itu semua sekiranya semua SH sepakat Kalau masih ada yang nak gaji kena potong nak buat macam mane.
 5. Strategi Dato @Arai_Ezzra (DAE) mengurangkan SR mengikut tempoh masa tertentu merupakan antara Strategi Menarik, melalui kaedah ini beliau telah merancang seolah oleh seperti timebomb yang akan meletup bagi memastikan pengeluaran Liquid DDK (LDDK) sentiasa berkurangan mengikut keperluan dari masa ke semasa. Berikut antara tanggapan saya bagaimana pengiraan tempoh masa mengikut Blok Height. Pengiraan Blok 10 sec = 1 Blok 1 minit = ( 1 X 6 ) 6 Blok 1 Jam = ( 6 X 60 ) 360 Blok 1 Hari = ( 360 X 24 ) 8,640 Blok Reward / / (Bermula Blok Height) 10% / 365 hari / ( 0-3,153,600 ) 8% / 180 hari / ( 3,153,601 ) 6% / 180 hari / ( 4,708,801 ) 4% / 180 hari / ( 6,264,001 ) ⏺ 2% / / bermula ( 7,819,201 ) Reward / / ( Anggaran Tarikh Bermula ) 10% / 365 hari / ( 18 Jun 2019 ) 8% / 180 hari / ( 17 Jun 2020 ) 6% / 180 hari / ( 14 Dis 2020 ) 4% / 180 hari / ( 12 Jun 2021 ) ⏺ 2% / / bermula ( 09 Dis 2021 ) Berapa % lagi tinggal untuk menuju ke 8% Staking Reward Blok Height semasa: 741,050 / 3,153,600 = 23.50% Berapa hari lagi tinggal untuk menuju ke 8% Staking Reward Blok Height to go: 2,412,550 / 8640 = 279 Hari Anggaran Tarikh: 17 Jun 2020 Boleh Rujuk bagi Block Height : https://ddkexplorer.ddkoin.com/blocks
 6. Salam kepada SH DDK Sekadar ingin berkongsi idea sekiranya ada dari SH DDK merasakan ada keperluan bagi kita meperkemaskan Interface Designs DDK Platform agar ianya memudahkan kita mengunakan di masa hadapan. Saya sertakan antara pandangan bagi Dato Arai mempertimbangkan CADANGAN PENAMBAHBAIKAN PLATFORM DDK.pdf