PREVIOUS FORUM USERS CAN STILL LOGIN WITH THEIR OLD USERNAME AND PASSWORD TO LOGIN INTO THIS NEW FORUM PLATFORM. YOU DO NOT NEED TO RE-REGISTER.
watchdog2

kejatuhan harga ddk.

Recommended Posts

1. boleh jelaskan mengapa harga DDK tidak berjaya dinaikkan setelah ARP dilancarkan ? ( mengikut video youtube amir crypto ARP boleh menaikkan harga DDK )

2. mengapa setiap kali harga DDK mencapai harga tinggi yang baru ia tidak boleh dikekalkan ? sebaliknya ia terus merudum jatuh ke $1.00 ? 

3. apakah ramalan harga DDK selepas halving pertama berlaku pada bulan 6 ini ?

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/26/2020 at 1:37 PM, watchdog2 said:

1. boleh jelaskan mengapa harga DDK tidak berjaya dinaikkan setelah ARP dilancarkan ? ( mengikut video youtube amir crypto ARP boleh menaikkan harga DDK )

2. mengapa setiap kali harga DDK mencapai harga tinggi yang baru ia tidak boleh dikekalkan ? sebaliknya ia terus merudum jatuh ke $1.00 ? 

3. apakah ramalan harga DDK selepas halving pertama berlaku pada bulan 6 ini ?

 

 

Hello @watchdog2 ,

 

1 : Dalam crypto currency setiap hari TURUN dan NAIK itu normal. Yang penting ketika turun kita BELI ketika naik kita JUAL itu rules of crypto currency jangan pula ketika turun kita JUAL ketika naik kita BELI.

 

2 : Merudum jatuh ke $1 ? Ramai pembeli-pembeli DDK menunggu harga $1 sejak dari 2 bulan yang lalu bagi sebahagian pembeli yang ingin membeli DDK untuk di stake. Tetapi disebabkan DDK ini limited supply bukan nya berbillion atau beratus-ratus juta supply kita dapat lihat resistance yang kuat berlaku di harga sekitar $1.70 cuma sebentar dan kemudian ianya naik semula ke paras $1.90 and above $2.00 for now. Tambahan pula DDK ini bergantung kepada DEMAND & SUPPLY, dan jika tiada user yang mahu menjual di bawah $1.70 MAKA tiada lah harga akan turun dibawah $1.70 seperti yang kita lihat beberapa hari ini.

 

3 : Saya sebagai founder tidak pernah membuat apa-apa ramalan tentang harga. Tetapi untuk mengetahu perjalanan dan timeline produk-produk dan adoption tools yang akan berlaku dalam DDK boleh refer ANNOUNCEMENT PAGE dan juga kita sebenarnya berada dalam landasan yang betul setelah 1 tahun berjaya melancarkan DDK MAINNET Core 1.0 di Global Exchanger yang marketnya open 24 hours. 

Dan jika ditanya pada Vitalik Buterin pencipta Ethereum pun dia pun tidak dapat menentukan harga COIN ETH yang dibangunkan olehnya jika sesebuah COIN itu ianya benar-benar ditentukan oleh DEMAND & SUPPLY dari pemegang-pemegang asset tersebut berapa harga yang ingin mereka jual dan berappa harga pembeli DDK nak offer dan tawarkan kepada pemilik DDK untuk memilikinya.

Kerana dalam CRYPTOCURRENCY untuk membeli, harus membeli dari tangan orang lain kerana sesebuah CRYPTO yang jenis "MINEABLE" harus membeli dari tangan orang lain dan tidak boleh dicetak oleh sesiapapun. 

 

Harap penerangan tersebut dapat membantu.

Jika masih perlukan apa2 bantuan or soalan let me know 😄

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

DDKoin bukan seperti crypto lain. DDDK tidak bermula dengan sen. Kalau turun terus susah lah nak jual beli. Beli harga mahal. Jual harga murah. Walaupun yang dijual itu hibah bulanan. Jangan sebut pembeli-pembeli tunggu harga $1 nanti semua orang tunggu harga $1 dan tak ada orang mahu beli harga sekarang. 🙂

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ini akan terjadi, jikalau 24 hours trading volume di CMC mula menurun dalam sekitar $1000 - $500 atau lebih rendah lagi, sebab ini tandanya makin kurang aktiviti untuk jual dan beli jadi walaupun DDKoin harga ke $0.50 pun susah juga untuk berlaku beli dan jual (sebab tiada orang atau tidak lagi berminat). Pada ketika kini, 24 hours trading volume di CMC adalah masih dalam lingkungan $17,000 hingga ke $60,000 average, jadi masih boleh agak kalau harga ke $1 memang ada orang akan sapu DDKoin pada masa itu. Sebenarnya, saya pun menunggu sama ada harga DDKoin ni akan jatuh ke $1 ke atau tidak. Mari sama sama kita lihat, sebab masih tidak cukup untuk stake dan 8% makin mendekat sudah. Jikalau ada salah cakap, minta maaf duluan dan jangan simpan di hati ya, cuma pandangan yang cetek dari saya persendirian. Salam~kawan dan stay safe during Covid19 ini.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, sean8585 said:

Ini akan terjadi, jikalau 24 hours trading volume di CMC mula menurun dalam sekitar $1000 - $500 atau lebih rendah lagi, sebab ini tandanya makin kurang aktiviti untuk jual dan beli jadi walaupun DDKoin harga ke $0.50 pun susah juga untuk berlaku beli dan jual (sebab tiada orang atau tidak lagi berminat). Pada ketika kini, 24 hours trading volume di CMC adalah masih dalam lingkungan $17,000 hingga ke $60,000 average, jadi masih boleh agak kalau harga ke $1 memang ada orang akan sapu DDKoin pada masa itu. Sebenarnya, saya pun menunggu sama ada harga DDKoin ni akan jatuh ke $1 ke atau tidak. Mari sama sama kita lihat, sebab masih tidak cukup untuk stake dan 8% makin mendekat sudah. Jikalau ada salah cakap, minta maaf duluan dan jangan simpan di hati ya, cuma pandangan yang cetek dari saya persendirian. Salam~kawan dan stay safe during Covid19 ini.

 

Ye betul tu. its all about DEMAND & SUPPLY.

Kita dapat melihat sekitar RM100,000 ke RM400,000 setiap HARI (Everyday) didagangkan untuk DDK di 4 GLobal exchanger dan 14 pasar .

Sejarah harga untuk melihat RANGE volume per hari boleh dirujuk dari link CoinMarketCap berikut https://coinmarketcap.com/currencies/ddkoin/historical-data/

Contoh lah kita hitung volume terendah iaitu RM100,000 memerlukan sekitar 10,000 liquid DDK diniagakan jika 1 DDK berharga sekitar RM10.

Jika harga turun $1 which is impossible, kerana untuk volume RM100,000 datangnya dari pembeli memerlukan 20,000 DDK supply untuk memenuhi permintaan tersebut which we dont have that based on HOW MUCH DDK balance left from Exmarket address boleh check disini https://ddkexplorer.ddkoin.com/account/1117102354774702470

So kita boleh katakan kita dah jumpa dasar terendah $1.70 dan untuk kita lihat lagi price tersebut adalah sukar melainkan Bitcoin dan Ethereum price crash and drag DDK sama-sama kebawah.

Tetapi kerana DDK ini bersifat "mineable coins" jadi ianya mempunyai limited SUPPLY bukannya berjuta-juta atau berbilion seperti TOKEN lain ataupun coin2 lain. DDK juga telah disenaraikan sebagai "minable coins" baru-baru ini di CoinMarketCap boleh dilihat dari link ini https://coinmarketcap.com/coins/views/filter-non-mineable/ . Boleh lihat dari link berikut DDK berada top 100 ranking dalam golongan coin yang boleh dimine atau ditambang kata orang Indonesia. 🤩👍

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.